Actueel

Bij Van Weert zorgen we ervoor dat onze medewerkers altijd op de hoogte zijn van de actualiteiten binnen ons vakgebied. Hun kennis is altijd up-to-date, zodat wij u goed van dienst kunnen zijn. Deze kennis delen we graag met u. Heeft u daarna nog vragen of bent u op zoek naar een partner om u te ondersteunen bij boom- en bosbeheer, groenvoorziening of tuinprojecten? Neem dan gerust contact met ons op.

Klimaatadaptief waterbeheer in natuurontwikkelingsprojecten

Klimaatverandering heeft invloed op vrijwel elk aspect van natuurbeheer. We zien steeds vaker extremere weersomstandigheden: langere droge perioden, zware regenbuien en intensere stormen. Dit stelt natuurorganisaties, waterschappen en gemeenten voor de uitdaging om waterbeheer aan te passen aan de nieuwe realiteit. In natuurontwikkelingsprojecten is klimaatadaptief waterbeheer van groot belang voor het behoud en herstel van […]

Vacature administratief medewerker

Wil jij werken binnen een gezellig familiebedrijf met jarenlange expertise op het gebied van boomverzorging, -rooierij en groenservice ter ondersteuning van hoveniers en cultuurbedrijven?

Stikstofproblematiek in Noord-Brabant: een sluipend probleem

Plataan snoeien: hoe doe je dat

De plataan is een karaktervolle boom die niet voor niets geliefd is in tuinen en langs straten. Dankzij zijn robuuste groei en buigzame takken is hij perfect om te vormen tot een natuurlijke parasol, waardoor u op zonnige dagen kunt genieten van verkoelende schaduw in uw tuin.

Moet ik mijn boom snoeien?

Vraagt u zich af of uw boom gesnoeid moet worden? U bent niet de enige! Bomen snoeien is niet altijd nodig. Er zijn duidelijke signalen die aangeven dat uw boom baat heeft bij onderhoud. Denk hierbij aan dode of zieke takken, een te dichte boomkroon, overhangende takken die een gevaar kunnen vormen, of takken die tegen elkaar aan schuren en schade veroorzaken.

Is deze boom dood?

Bomen zijn een prachtige toevoeging aan uw tuin, helaas kunnen ze soms tekenen van ziekte of sterfte vertonen. Het is belangrijk om deze tekenen op tijd te herkennen. Zodat u snel kunt ingrijpen en verdere schade kunt voorkomen of zelfs de boom kunt redden. Een dode of verzwakte boom kan gevaar opleveren, bijvoorbeeld door het vallen van takken. Daarom is het belangrijk om goed op de gezondheid van uw boom te letten en bij twijfel een deskundige in te schakelen. Een tijdige beoordeling kan een wereld van verschil maken voor de gezondheid van uw boom. In dit artikel bekijken we de meest voorkomende tekenen die erop wijzen dat uw boom in slechte gezondheid verkeert of mogelijk dood is.

Onkruid tegengaan met boomschors en houtsnippers

Een goed onderhouden, uitnodigende tuin is voor velen een plek om tot rust te komen en te genieten van de natuur. Of u nu een ervaren tuinliefhebber bent of net uw eerste stappen zet in het groen, één uitdaging blijft voor iedereen aanwezig: onkruid. Deze ongewenste planten kunnen uw borders snel overwoekeren en het gazon er onverzorgd doen uitzien.

Wat is de beste tijd voor tuinrenovatie?

Denkt u aan een tuinrenovatie? Misschien wilt u de planten vervangen, een gazon aanleggen of delen van uw tuin bestraten. Maar wanneer kunt u dit het beste laten doen? Het kiezen van het juiste seizoen voor uw tuinrenovatie hangt af van meerdere factoren.

Tijd voor het schoonmaken van de sloot!

Bij het schoon scheppen en onderhouden van sloten is het van groot belang om efficiënt te werk te gaan. Sloten zijn van grote waarde voor de waterafvoer en helpen om een gezond ecosysteem te behouden rondom percelen en landbouwgronden. Voor gemeentes en boeren betekent regelmatig onderhoud aan sloten meer dan het verwijderen van begroeiing en los afval; het helpt de waterdoorstroming soepel te houden, voorkomt wateroverlast en ondersteunt de biodiversiteit.

Bos- en houtproducten

Bij het rooien en snoeien van bomen houden wij prachtige grondstoffen over om mooie bos en hout producten te maken. Naast dat een deel van de houtoogst naar zagerijen in binnen en buitenland gaat, hebben wij ook de ambitie om houtproducten zoveel mogelijk lokaal te gebruiken voor hergebruik, dit om de co2 uitstoot zo laag mogelijk te houden.