aanleg van fietspad

Aanleg fietspaden door natuurgebied

Van Weert is gespecialiseerd in de aanleg van halfverharde en onverharde fietspaden in natuurgebieden. Voor de aanleg van een fietspad door een bosgebied, langs recreatiegebieden of door kwetsbare natuur zijn wij een ervaren en deskundig partner waar u op kan vertrouwen. Onze paden zijn robuust, veilig en passen naadloos in hun natuurlijke omgeving. Zonder gebruik van asfalt zorgen we voor een duurzame ondergrond die geschikt is voor recreatieve fietsers, met respect voor de flora en fauna.

Wij werken uiterst efficiënt en hechten veel waarde aan duurzaamheid en veiligheid. Meer weten of direct een offerte ontvangen? Bel ons gerust of stuur een mailtje. We helpen u graag.

Werkzaamheden bij de aanleg van een halfverhard fietspad

Bij de aanleg van een halfverhard fietspad komt een zorgvuldig proces kijken, waarbij Van Weert iedere stap grondig aanpakt. Eerst wordt het tracé nauwkeurig uitgezet, waarbij we rekening houden met de natuurlijke omgeving en eventuele obstakels zoals bomen en waterlopen. Vervolgens wordt de ondergrond voorbereid door het afgraven van de bovenlaag en het aanbrengen van een stabiele fundering, vaak met een mengsel van zand, grind of gebroken puin. Dit zorgt voor een stevige basis die verzakkingen en erosie voorkomt.

Daarna wordt de halfverharding aangebracht, meestal bestaande uit materialen zoals grind, schelpen of steenslag, die goed waterdoorlatend zijn en passen bij het landschap. Afwateringssystemen, zoals greppels of drainage, worden geïntegreerd om te zorgen dat regenwater op natuurlijke wijze kan weglopen. Ten slotte wordt het pad afgewerkt en waar nodig voorzien van markeringen of bermbescherming. Van Weert werkt efficiënt en met oog voor detail, zodat het fietspad zowel duurzaam is als prettig in gebruik voor de fietser, terwijl de natuur zoveel mogelijk wordt ontzien.

Wilt u een onverhard of halfverhard fietspad laten aanleggen? Neem contact op met Van Weert voor een maatwerkoplossing die perfect aansluit bij de specificaties van uw project.

Tracé uitzetten voor fietspad